Com triar els videojocs?

S’acosta l’hora de fer la carta als Reis i, com cada any, entre els desitjos del nens segur que hi haurà molts videojocs. Els pares, però, els hauran de donar el vistiplau. Per ajudar-los, l’Agència Catalana del Consum de la Generalitat ha elaborat una guia d’elecció i d’ús que us resumim en aquest post.

Què recomana l’Agència a l’hora d’escollir un videojoc?

  • Sigueu prudents i reflexius i valoreu la seva conveniència.
  • Informeu-vos dels diferents tipus de videojocs que hi ha al mercat (d’acció, aventures, estratègia, esports, educacionals, fantasia, històrics, simuladors, puzles…).
  • Trieu el videojoc més adequat a l’edat, personalitat i sensibilitat de l’usuari, especialment si és menor d’edat.
  • Superviseu tot l’etiquetatge del videojoc.

Aquest últim punt és especialment important. A la part del darrere de la capsa del videojoc és probable que hi hagi el que s’anomena “codi PEGI”, un codi europeu d’autoregulació que classifica els videojocs i els jocs d’ordinador per edats i tipus de continguts. És molt ràpid de veure i força fàcil d’entendre.

Aquests són els logotips del codi segons l’edat (primera fila) i segons el contingut:

Notes a tenir en compte: 

  • Qualsevol descriptor mostrat juntament amb un 16+ indicarà un major nivell del contingut representat que el mateix descriptor en un videojoc de 12+, i un nivell més baix que un descriptor d’un videojoc de 18+.
  • El descriptor de por serà utilitzat en major freqüència en els 7+ per indicar que el joc no conté res específic però tot i així pot espantar a nens petits

L’etiquetatge també ha d’indicar la raó social i l’adreça del fabricant o importador o del venedor, ha d’incorporar les instruccions d’ús i les seves característiques i ha d’estar etiquetat en català i/o castellà, si es distribueix a Catalunya.

De la mateixa manera, l’Agència Catalana del Consum demana que es faci un ús “responsable i reflexiu”. Per això, explica que és molt important que els pares coneguin els continguts dels videojocs amb els quals juguen els fills i que controlin el seu ús si són menors d’edat, sobretot el temps que hi dediquen.

Redacció i edició: David Planella || A Twitter: @davidplanella

Anuncis

Posted on 19 Desembre, 2011, in Pares. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: